بند بهمن
بند بهمن

پل قديمي كوار
پل قديمي كوار

امامزاده ابوالقاسم
امامزاده ابوالقاسم

قدمگاه و زيارتگاه امام رضا(ع)
قدمگاه و زيارتگاه امام رضا(ع)

زيارتگاه خضرنبي(ع)
زيارتگاه خضرنبي(ع)
1392/6/4 دوشنبه

معرفي شهرستان كوار:

كوار زمرد فارس به معناي سبد بزرگي كه در آن ميوه بريزند مي باشد. كوار در روز گاران قديم منطقه اي سر سبز و آباد بوده كه درختان ميوه و گل هاي مختلف در آن مي روييده است، به طوري كه با سبد، ميوه هاي آن را به جاهاي مختلف مي برده اند به همين دليل آن را كوار ناميده اند. شهرستان كوار در  ۴۵ كيلومتري جنوب غربي شيراز قرار گرفته است. اين شهرستان از شمال با شهرستان شيراز و از شرق با شهرستان سروستان و از جنوب با شهرستان جهرم و از غرب با شهرستان فيروزآباد هم مرز مي باشد و داراي    آب و هواي معتدل مديترانه اي است. محصولات كشاورزي اين شهرستان عبارتند از: گندم، جو ، پياز، ذرت ، برنج، نخود و عدس و محصولات باغي آن شامل هلو، زردآلو، انگور، سيب،زيتون، گردو و انجير مي باشد. اين شهرستان نقش عمده اي در توليد شير و فرآورده هاي لبني و گوشت دارد. به طوري كه روزانه حدود ۱۲۰ تن شير توليد تحويل مراكز جمع آوري شير شده و از آنجا نيز تحويل كارخانه هاي شير و توليد فرآورده هاي لبني موجود در منطقه كه در حال حاضر ۳ كارخانه در اين منطقه وجود دارد مي شود. از لحاظ صنعتي نيز كارخانه قند با سابقه طولاني در صنعت قند در حال فعاليت ميباشد. كارخانه ذوب آهن كوار اولين و بزرگترين كارخانه ذوب آهن كشور است كه توسط بخش خصوصي احداث شده است كه در تيرماه سال 1392 با حضور رئيس جمهوري موردبهره برداري قرار گرفت. همچنين كوار با داشتن ۹۶ كوره آجر پزي و توليد ۷۶۸۰ تن آجر در هر روز مقام اول استان را دراختيار دارد. هم اكنون كوار داراي ۳ مركز آموزش عالي شامل دانشگاه پيام نور، دانشگاه آزاد اسلامي و مركز علمي كاربردي  مي باشد و دانشجويان در رشته هاي مختلف از نقاط گوناگون استان در اين دانشگاه ها مشغول تحصيل مي باشند.

آثار باستاني وجاذبه هاي گردشگري :

بند بهمن درفاصله ي ده كيلومتري غرب كوار با قدمت 2000 ساله و پل قديمي كوار كه ظاهراً بناي اوليه آن به دوره ساساني تعلق دارد ودردوره هاي بعد به ويژه دوره‏ي صفويه و قاجاريه بازسازي شده است وآثار باستاني در روستاهاي شهرستان از جمله نوروزان، فرمشكان ، فتح آباد و..مي باشد. تفرجگاه شاه غيب وچشمه شابهرامي از آثار تاريخي وتفرجگاههاي اين بخش مي باشد و قبور امام زادگاني همچون امام زاده ابوالقاسم ، امامزاده سيداحمد وامام زاده شاه ابوالخير وقدمگاه خضرنبي نيز معنويت خاصي به اين منطقه داده ومردم از اقصي نقاط استان جهت گذراندن اوقات فراغت خود و زيارت به اين محل ها عزيمت مي نمايند.

نقش كواردرانقلاب اسلامي وجنگ تحميلي :

كوار ازدير بازداراي مردماني سخت كوش ، غيورو مؤمن بوده است كه درعرصه هاي مختلف اجتماعي وسياسي فعالانه درصحنه حضور داشته اند بخصوص درسالهاي اوج گيري انقلاب اسلامي و نيز بعد از آن به و يژه دردفاع مقدس نقش بسزايي داشته اند كه تعداد 500 شهيد و1200 جانباز و 42 آزاده بيانگر اين مدعاست.